Omladinac(NB)
Team
Matches
Players
Photos
City : Novi Banovci
Osnovan : 1947
Predsednik kluba : Milan Beara

Fudbalski klub Omladinac iz Novih Banovaca je samostalna organizacija,osnovana i organizovana u obliku udruženja radi obavljanja sportskih aktivnosti u oblasti fudbala.

Sedište kluba je u Novim Banovcima u ulici sportska bb.

Praznik kluba je 1.septembar, jer je tog dana 1947 godine održana prva fudbalska utakmica u Novim Banovcima i taj datum se smatra danom osnivanja kluba.

U klubu trenutno ima 160 registrovanih članova ,i sve mladje selekcije počevsi od petlića do omladinaca.

Ceo sadasnji prvi tim je produkt škole fudbala koja sa velikim uspesima radi u poslednjih desetak godina. Najveći uspeh klub je doživeo u sezoni 2008-2009 kada je osvajenjem Sremske lige ušao u VFL Zapad. Dok je sada u Srpskoj ligi Vojvodine. 

U poslednjih par godina dosta toga se radilo oko kluba, naime Omladinac je dobio novu zgradu sa najmodernije opremljenim svlačionicama i prelepom kafanom, kao i pomoćni teren čija se rekonstrukcija ocekuje u narednom periodu. U planu je i ogradjivanje terena kao i postavljane reflektora koji bi stvorili uslove za noćno treniranje i kao vrhunac svega navedenog u skorije vreme očekuju se i tribine na stadionu fk Omladinca. Sve ovo govori da se u klubu dobro radi i da se u narednom periodu očekuju jos bolji rezultati ne samo na terenu nego i van njega.