Dnevnik.rs: Novobanovčanima pehar

Novobanovački Omladinac je u finalu Kupa Srema slavio, posle zaslužene pobede nad ekipom Hajduka iz Beške u veoma borbenoj utakmici po kiši i teškim uslovima za igru.

Omladinac – Hajduk (B) 3:1 (2:0)

STARA PAZOVA: Kuća fudbala, teren od veštačke trave, gledalaca 250, sudija Graovac (Ruma).Strelci : Pejčinović u 29. (iz penala) i 65. i Kliska u 32. za Omladinac, Curković u 72. minutu za Hajduk. Žuti kartoni: Miloš Živković (Omladinac), Curković, Subotin (Hajduk).

OMLADINAC: Jagodić 8, Gajić 7, Jevremović 7, Dukić 7, Marko Živković 7, Miloš Živković 7 (Medić), Radenković 7, Ležajić 7, Pejčinović 8, Despotović 7 (Hakač), Haska 7 (Pavlović).

HAJDUK: Borojević 6, Jovanov 7, Curković 8, Gavrilović 7 (Đokić), Subotin 7, Petrović 7, Mutić 6, M. Mitrović 6, Ž. Mitrović 6, Mačak 6 (Orošić), Pavković 7.

Obe ekipe ušle su u utakmicu sa željom da pobede ,a više sreće imali su igrači Omladinaca. 

Već u trećem minutu Pejčinović je bio u prilici. Uputio je silovit šut sa dvadesetak metara, ali je golman Borojević odlično intervenisao. Nekoliko minita kasnije odlična kombinacija Ležajića i Haske ali nema pogotka.

Beščani, su od desetog minuta imali više od igre, ali bez izglednih prilika. U 29. minutu dobra kontra igrača Omladinca. Despotović je prekšajem zaustavljen, u kaznenom prostoru, a sudija Graovac je odmah pokazao na belu tačku. Pejčinović je lako savladao do tada sigurnog golmana Borojevića. U 32. minutu Despotović je prošao po desnoj strani, centrirao, ali je neko od igrača Hajduka izblokirao loptu, ali na kratko. Haska se našao na pravom mestu i odbijenu loptu poslao u mrežu Beščana za vođstvo od 2:0.

U nastavku meča razigrali su se Novobanovčani. U 65. minutu Pejčinović je iskoristio priliku i preciznim šutem savlado i treći put golmana Borojevića. U 72. Curković, je iskoristio, priliku, lopta je samo fijuknula iza leđa nemoćnog Jagodića.

B. Roknić

http://www.dnevnik.rs/